Dette er værd at vide om eternittag!

  • af
Dette er værd at vide om eternittag!

I Danmark er vi vilde med eternittage, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse mere om eternit tag, og få nogle gode fakta at vide, som er værd at vide.  

Hvorfor er eternittage så populære i Danmark? 

Hovedårsagen til at eternittage er blevet så populære i Danmark, er fordi de har nogle helt særlige egenskaber og et helt særligt udseende. Eternittage er noget af de vi forbinder med idyllen ved at have et smukt hus, og derfor så er det mange, der ønsker sig dette, når de skal lægge nyt tag. Det er en tagtype, der ikke er alt for dyr, og som holder i 35-45 år. Der går med andre ord lang tid, inden du skal udskifte dit eternittag igen.  

Man kan male sit eternit tag 

Eternit tag kan rent faktisk også males, hvis det er blevet slidt. Efter nogle år, så kan taget se lidt afskaldet ud, og da kan man vælge mellem flere muligheder. Man kan selvfølgelig få sit tag skiftet helt ud, og man kan vælge at reparere sit tag. Der er dog også muligt at male sit eternittag, hvis man gerne vil beholde det nuværende tag, men vil have et mere ensartet udseende. På den måde, kan ens tag vare længere.  

Er der asbest i mit eternittag?  

Det kan godt være asbest i dit eternittag. Hvis dit tag er lagt inden 1984, så er det faktisk efter al sandsynlighed også asbest i det. Det er ikke farligt, medmindre du vælger selv at reparere dit tag – det skal du lade være med. Overlad dit tag til professionelle, der kan give dig et tagtjek, og finde ud af, hvad dit tag har brug for.  

Hvis du overvejer et nyt eternittag, så er der ikke asbest i. Du får et smukt og holdbart tag, der giver indtryk af den sande husidyl.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *